Opskrifter

Hindbærfyldte chokolader

Lørdag, 29. november 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Her får du opskriften på fyldte chokolader som du kan lave til jul. Julen handler jo om kærlighed, så hvorfor ikke lave små hjerter af chokolade...

Det skal du bruge til chokolader med hindbærfyld:

(25 stk.)

200 g mørk chokolade
75 g frosne hindbær
20 g sirup
½ stang vanilje
80 g hvid chokolade
20 g smør
½ spsk. mørk rom
1 tsk. frysetørret hindbær

Prøv også: Støbte chokolader med romtrøffel

Sådan laver du chokolader med hindbærfyld

Hak chokoladen, smelt forsigtigt halvdelen over vandbad, tag chokoladen af varmen og rør resten i.

Hæld den tempererede chokolade i små hjerte-chokoladeforme.

Bank på formen, så der ikke danner sig lufthuller, og lad dem stå i 5 min.

Vend chokoladeformen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ned i skålen med smeltet chokolade.

Skrab formens overflade ren og stil formen i køleskabet.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kog langsomt hindbær, sirup, vaniljekorn og -stang op.

Hak den hvide chokolade, sigt den varme hindbærmasse og hæld den over chokoladen.

Rør, til chokoladen er smeltet, tilsæt smørret i små stykker, rør godt og smag til med rom.

Kom hindbærfyld i chokoladeformene, så der er ca. 2 mm til kanten, og hæld chokolade over, så formen er fyldt.

Sæt formen tilbage i køleskabet til chokoladen har sat sig og servér chokoladerne drysset med frysetørret hindbær.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer her!

Lav konfekt og knas til jul

Lav konfekt og knas til jul