Honninghjerter
Ingredienser til honninghjerter
(30 stk.)
200 g sukker
1 dl vand
1 tsk. anisfrø
250 g honning
2 æg
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt muskat
Ca. 700 g hvedemel
½ tsk. natron
1 usprøjetet appelsin
Pynt
Mørk chokolade
Se også: Kim er mester i at bage honninghjerter
Sådan laver du honninghjerter
Kog vandet med anisfrøene i 3-4 min. Kom honning og sukker i en skål og tilsæt det kogende anisvand og rør, til sukker og honning er smeltet. Rør æg og krydderier i og bland til sidst mel, natron og revet appelsinskal i. Kom evt. lidt ekstra mel i, så dejen lige kan udrulles på meldrysset bord. Den må ikke blive for fast. Udstik hjerter og læg dem på plade med bagepapir. Bag hjerterne ved 190° i ca. 15 min. og afkøl dem på en bagerist. Pynt med smeltet, mørk chokolade.
Tip: Prik et hul til et bånd, hvis du vil hænge hjerterne på juletræet.
Giv Familie Journal i julegave fra kun 150 kr.
I gang med julens bagværk
Skal du i gang med julesmåkagerne, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang..