Jordbær-cheesecake
Opskrift på cheesecake med jordbær
(6 pers.)
Bund
100 g smør
½ pakke Digestive-kiks, 200 g
Fyld
3 usprøjtede lime
1 dåse sødet
kondenseret mælk (Nestlé)
4 æggeblommer
Pynt
150 g hindbær
2 spsk. vand
2 spsk. sukker
200 g jordbær
Fremgangsmåde til jordbær-cheesecake
Knus kiksene og bland dem med smørret. Tryk massen ud i en springform, der er ca. 22-24 cm i diameter, og bag bunden ca. 10 min. ved 180°. Køl bunden af.
Fyld: Riv limeskallen fint og pres saften. Bland æggeblommer og kondenseret mælk med lime. Hæld det i formen og bag kagen ved 100° ca. 35 min., til fyldet er stivnet.
Pynt: Blend hindbær, vand og sukker. Gnid det igennem en sigte, så de små kerner holdes tilbage, og smør det på kagen. Pynt med jordbær.