(4-5 pers.)
500 g jordbær
8 blade husblas
6 dl sødlig rosévin
1 stang vanilje
Pynt
Jordbær
Citronmelisse
Myntefløde
2½ dl piskefløde
3 spsk. hakket mynte
1 spsk. flormelis
Skyl, nip og halver jordbærrene. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. og smelt den i 1 dl af vinen. Bland resten af vinen i. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og rør den i vinen. Læg plastfilm i en skål, der rummer ca. 1 l og hæld et tyndt lag gele i. Lad det stivne i køleskabet i løbet af 5 min. og fordel jordbærrene. Hæld resten af geleen over. Stivner i køleskabet på 4-5 timer, men kan laves dagen før.
Myntefløde: Pisk fløden næsten stiv og vend mynte og flormelis i.
Løft bærgeléen op af skålen og læg den på et fad. Fjern filmen. Pynt med halve jordbær og citronmelisse. Server myntefløden til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find andre fristende desserter her...
Hindbæris på marengsbund
Mandelkys med jordbær
Jordbærspid med ananas og lun chokolade