Kiksekage
Ingredienser til kiksekage
50 g soltørrede tranebær
1 usprøjtet lime
150 g smør
300 g hakket, mørk chokolade
75 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
16 firkantede vaniljekiks
25 g hvid chokolade
Fremgangsmåde til kiksekage
Hak tranebærrene og riv limeskallen fint. Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og tilsæt chokoladen, rør til den er helt smeltet. Rør flormelis, tranebær, limeskal og æggeblommer i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang brødform, ca. 1 l, med plastfilm. Hæld et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden og et lag kiks hen over - forsæt til der er ialt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil din kiksekage tildækket i køleskabet til næste dag. Vend den kolde kiksekage ud på et fad og dekorer med smeltet, hvid chokolade.
Opskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Find flere opskrifter her...
Radiokage
Limedessert med knas
Ostekage med mælkechokolade
Du kan finde masser af fristende skære- og formkager her...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)