Opskrifter

Kiksekage med tranebær, limeskal og hvid chokolade

Fredag, 8. juni 2012Opdateret 18. martsaf Kristina Marckmann
En skøn kiksekage, hvor limeskallen tager toppen af den lidt voldsomme chokolade. En lækker dessert at servere for gæster.
30 min
8 personer
Kiksekage
50 g soltørrede tranebær
1 usprøjtet lime
150 g smør
300 g hakket, mørk chokolade
75 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
16 firkantede vaniljekiks
25 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Hak tranebærrene og riv limeskallen fint.
  2. Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og tilsæt chokoladen, rør til den er helt smeltet.
  3. Rør flormelis, tranebær, limeskal og æggeblommer i den lune chokoladeblanding.
  4. Beklæd en aflang brødform, ca. 1 l, med plastfilm.
  5. Hæld et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden og et lag kiks hen over - forsæt til der er i alt 4 lag kiks.
  6. Slut af med et lag chokolade.
  7. Stil din kiksekage tildækket i køleskabet til næste dag.
  8. Vend den kolde kiksekage ud på et fad og dekorer med smeltet, hvid chokolade.