Krydderkage
Opskrift på krydderkage
50 g smør
150 g sukker
1 æg
125 g mel
2 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
½ tsk. nelliker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
1 dl hvidtøl
50 g sukat
50 g rosiner
50 g valnødder
60 g flormelis
2 tsk. citronsaft
1 tsk. kanel
Fremgangsmåde til krydderkage
Rør smør og sukker sammen og pisk ægget i. Bland mel, kanel, nelliker, vanilje og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med hvidtøllen. Vend sukat, rosiner og hakkede valnødder i dejen og hæld den i en smurt sandkageform. Bag kagen ved 160° i 60 min. og lad den afkøle. Rør flormelis og citronsaft sammen, tag ¼ fra og kom den i en lille frysepose. Rør kanel i resten af glasuren og kom den over kagen. Klip et lille hul i fryseposen og sæt streger på tværs af kagen med den hvide glasur. Træk en tandstik gennem den våde glasur for at lave et fint mønster. Lad glasuren tørre og servér.
Opskriften er fra tillægget "Julebag & Knas", der fulgte med Familie Journal nr. 49.
PRØV OGSÅ: Julekage med whiskey
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!