Peberkagemazarin
Opskrift på peberkagemazarin
Dej:
125 g smør
175 g mel
2 spsk. sukker
½ dl cremefraiche
Populært til jul
Ris à la mande - 3 gode opskrifter FinskbrødFyld:
200 g køleskabskold marcipan
75 g smør
3 æg
2 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. nelliker
Pensling:
Æg
Sådan bager du peberkagemazarinen
Smuldr smør og mel, tilsæt sukker og cremefraiche og saml dejen. Læg den køligt et par timer eller fra dag til dag.
Fyld: Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet og rør den glat med de øvrige ingredienser. Rul 3⁄4 af dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform. Fordel fyldet i tærtebunden og glat det til.
Rul resten af dejen ud, skær noget af den i strimler, der lægges som et gitter over fyldet. Udstik små hjerter og stjerner af resten af dejen og læg dem i gitterets mellemrum. Pensl med sammenpisket æg. Bag kagen gylden på ca. ½ time på nederste ovnrille ved 175°.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!