(8-10 stk.)
Marengs
175 g mandler
200 g sukker
225 g rørsukker
6 æggehvider
1 spsk. majsstivelse
2 tsk. hvidvinseddike
Fyld
1 kg skyllede, nippede jordbær
50 g flormelis
6 dl piskefløde
Rist mandlerne let på tør pande og hak dem fint. Pisk æggehviderne halvluftige og tilsæt sukkeret af tre omgange, så det bliver sejt. Fold rørsukkeret i sammen med majsstivelse og eddike. Afsæt dem på bagepapir i mindre cirkler, så der bliver 16-20 stk. Bages ved 125° i 1 time. Afkøles. Fløden piskes til skum og smages til med flormelis. Anrettes i lag med skyllede nippede jordbær, der evt. skæres i skiver eller halve.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere desserter med jordbær...
Rabarber-jordbær med chokoladecreme
Italiensk trifli med jordbær
Frossen chokolade-jordbær vacherin