Opskrifter

Marengs med jordbær

Lørdag, 30. maj 2009af Redaktion
Den skønneste sommer-dessert

(8-10 stk.)

Marengs
175 g mandler
200 g sukker
225 g rørsukker
6 æggehvider
1 spsk. majsstivelse
2 tsk. hvidvinseddike


Fyld
1 kg skyllede, nippede jordbær
50 g flormelis
6 dl piskefløde

Rist mandlerne let på tør pande og hak dem fint. Pisk æggehviderne halvluftige og tilsæt sukkeret af tre omgange, så det bliver sejt. Fold rørsukkeret i sammen med majsstivelse og eddike. Afsæt dem på bagepapir i mindre cirkler, så der bliver 16-20 stk. Bages ved 125° i 1 time. Afkøles. Fløden piskes til skum og smages til med flormelis. Anrettes i lag med skyllede nippede jordbær, der evt. skæres i skiver eller halve.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere desserter med jordbær...
Rabarber-jordbær med chokoladecreme
Italiensk trifli med jordbær
Frossen chokolade-jordbær vacherin