Mokka-chokoladekage
Ingredienser til mokka-chokoladekage
(12-14 stk.)
200 g smør
200 g mørk chokolade
3 æg
250 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
2½ spsk. kold kaffe
Trøffelcreme
1½ dl piskefløde
225 g mørk chokolade
25 g blødt smør
2 spsk. honning
Pynt
1-1½ dl nødder, f.eks., valnødder, hassel-nødder og pistacienødder
Evt. gojibær
Fremgangsmåde
Hak chokoladen. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen, rør chokoladen ud i det varme smør og rør til en jævn og glat masse. Pisk æg og sukker grundigt. Bland mel og vaniljesukker og rør det i æggemassen. Rør kaffe og chokoladeblandingen i og rør, til dejen er glat og jævn. Kom dejen i en 24 cm springform. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i 25-30 min. Lad den køle af. Kog fløden til trøffelcremen op, hak chokoladen og lad den smelte i den varme fløde. Rør smør og honning i og rør, til cremen er jævn. Fordel trøffelcremen på kagen og drys med nødder og evt. gojibær.
Du kan udskifte nødderne på toppen med friske bær og måske servere en god is til.
Bageopskrift: Boel Ottmer
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her
Find flere opskrifter her...
Lagkage med jordbær og chokolade
Chokolade-appelsinkage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)