Chokolade-appelsinkage
Ingredienser til chokolade-appelsinkage
(10-12 stk.)
175 g smør
200 g mørk chokolade
3 æg
170 g rørsukker
60 g hvedemel
1 usprøjtet appelsin
75 g lys chokolade
Pynt
Flormelis
Evt. blåbær og appelsinskiver
Fremgangsmåde
Smelt smørret. Hak den mørke chokolade og smelt den i smørret under omrøring. Lad det køle af. Pisk æg og rørsukker luftigt. Rør mel og appelsinskal fra ½-1 appelsin og den smeltede chokolade i. Kom dejen i en smurt form på 24 cm i diameter. Hak den lyse chokolade og drys den over dejen. Bag kagen ved 175º nederst i ovnen i ca. 20 min. Lad kagen køle af, inden den drysses med flormelis og evt. pyntes med appelsinskiver og blåbær.
Bageopskrift: Boel Ottmer
Find flere opskrifter her...
Toscatærte
Nødde-frugtbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)