Lagkage opskrift med jordbær og chokolade
Ingredienser til lagkagebunde
(ca. 3 lagkagebunde)
3 æg
125 g sukker
50 g hvedemel
50 kartoffelmel
¾ tsk. bagepulver
Lagkage - fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtig i æggemassen. Smør og drys en springform på ca. 20 cm med mel, hæld dejen til din lagkage i og bag lagkagebunden nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min., til lagkagen er gennembagt, tjek evt. med en kødnål. Lad din lagkage køle af, inden den deles i tre bunde.
Lagkage med jordbær og chokolade
Trøffelcreme
175 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Lagkagefyld
3 dl piskefløde
4 dl jordbær
Pynt til lagkagen
Evt. Marcipan
Trøffelcreme - fremgangsmåde
Kog fløden op og tag den fra varmen. Bræk chokoladen i mindre stk. og rør dem ud i fløden til en tyk creme.
Pisk fløden til fyldet, men ikke for hårdt, da det tykner yderligere, når trøffelcremen kommer i. Vend forsigtigt ¾ af trøffelcremen i fløden. Skær jordbærrene i skiver og læg din lagkage sammen med flødecremen og jordbær. Fordel resten af trøffelcremen på toppen af din lagkage og pynt evt. med marcipanroser.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene i kortere tid.
Lagkageopskrift: Irene Ingelmark
Find flere lagkageopskrifter her...
Hindbær-lagkage
Lagkage med blåbær og cremet fyld
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Er du også vild med kager og lagkager? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her