Napoleonshatte med pistacie
Ingredienser til napoleonshatte med pistacie
(10 stk.)
125 g hvedemel
75 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk. fløde
75 g marcipan
75 g pistaciemasse
2 spsk. pistacienødder
100 g mørk chokolade
Alternativ til napoleonshatte med pistacie: Janes marcipanboller
Fremgangsmåde
Bland mel og flormelis. Hak smørret i, tilsæt
æggeblomme og fløde og saml dejen. Stil
dejen koldt i 30 min. Rul dejen ud i 3 mm's
tykkelse og stik 10 kager ud med en diameter på ca. 7 cm.
Bland marcipan og pistaciemasse og tril blandingen til 10 kugler. Hak pistacienødderne fint, tril kuglerne deri og læg en kugle på hver dejcirkel.
Saml dejen med 3 fingre om marcipankuglen, tryk godt til og sæt kagerne på en plade med
bagepapir. Bag kagerne ved 200° i 10 min. og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad, dyp bunden i chokolade og sæt kagerne køligt, til chokoladen er stivnet.