Opskrifter

Napoleonshatte med pistacie

Søndag, 21. januar 2018af Kristina Marckmann.
Napoleonshatte med kerne af marcipan og pistaciemasse, der er vendt i hakkede pistaciekerner.

Ingredienser til napoleonshatte med pistacie

(10 stk.)

125 g hvedemel
75 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk. fløde
75 g marcipan
75 g pistaciemasse
2 spsk. pistacienødder
100 g mørk chokolade

Alternativ til napoleonshatte med pistacie: Janes marcipanboller

Fremgangsmåde

Bland mel og flormelis. Hak smørret i, tilsæt 
æggeblomme og fløde og saml dejen. Stil 
dejen koldt i 30 min. Rul dejen ud i 3 mm's 
tykkelse og stik 10 kager ud med en diameter på ca. 7 cm.
Bland marcipan og pistaciemasse og tril blandingen til 10 kugler. Hak pistacienødderne fint, tril kuglerne deri og læg en kugle på hver dejcirkel.
Saml dejen med 3 fingre om marcipankuglen, tryk godt til og sæt kagerne på en plade med 
bagepapir. Bag kagerne ved 200° i 10 min. og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad, dyp bunden i chokolade og sæt kagerne køligt, til chokoladen er stivnet.