Pærecrumble med chokolade og nødder
(4 pers.)
Dej:
75 g blødt smør
125 g mel
3 spsk. sukker
25 g hakkede hasselnøddekerner
50 g mørk chokolade
3-4 pærer
Tilbehør:
Nougat- el. vaniljeis el. flødeskum smagt til med cognac
Bland smør, mel, sukker og nødder til en smuldret dej, og stil den i køleskab. Smør et tærtefad el. 4 ildfaste portionsskåle med smør. Hak eller riv chokoladen groft. Skræl pærerne, og skær dem i smalle både. Læg dem i skålene, og drys chokoladen over. Fordel smuldredejen, og sæt desserten i ovnen på midterrillen ca. 15 min. ved 225°, til den er gyldenbrun. Serveres lun med is eller flødeskum.
TIP
Den vanlige smuldredej hedder crumble i engelsktalende lande, og den kan varieres som her med chokolade og nødder.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik herunder, hvis du vil se flere opskrifter med pærer:
Vaniljetoppe med rødvinspærer
Pæretærte med gorgonzola