Opskrifter

Rødgrød med fløde lavet på rabarber og blandede bær

Mandag, 15. juni 2015Opdateret 24. martsaf Kristina MarckmannFoto: Carina Krüger
En skøn og smuk klassiker! Rødgrød med fløde hører sig til på en lun sommeraften - og denne version er lavet med både rabarberstilke og andre blandede bær.
2 t
4 personer
Rødgrød med fløde
400 g rabarberstilke
4 dl vand
1 kg blandede bær
150 g sukker
4 spsk. majsstivelse
4 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i en gryde med vand og halvdelen af bærrene.
  2. Lad det småkoge i 6 min. og sigt kernerne og trævler fra.
  3. Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt sukker og resten af bærrene (del evt. store bær i mindre stykker) og giv det hele et opkog.
  4. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn frugtsaften med den.
  5. Hæld grøden op i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så der ikke dannes skind på grøden.
  6. Stil grøden på køl i mindst 2 timer og servér med kold fløde til.