Rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum
Opskrift på rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum
(12 personer)
- 6 æg
- 125 g rugbrød
- 65 g mandler
- 2 spsk. kartoffelmel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 spsk. rent kakaopulver
- 225 g sukker
- 2 dl solbærsyltetøj
- 2½ dl piskefløde
- 50 g mørk chokolade
- 15 g hasselnøddeflager
- En springform, Ø ca. 26 cm
Prøv også: Rugbrød og choko-rugboller
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190°. Opdel æggene i blommer og hvider. Bland revet rugbrød, hakkede mandler, kartoffelmel, bagepulver og kakao sammen med æggeblommerne. Pisk æggehvider og sukker lyst og næsten stift, og vend det i.
Prøv også: Rugbrød med spelt og kerner
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Bag den i ovnen i 25-30 minutter. Lad rugbrødskagen afkøle helt, og del den i 2 bunde.
Smør halvdelen af syltetøjet ud imellem bundene. Fordel resten af syltetøjet på toppen af kagen, og pynt med flødeskum, hakket chokolade og hasselnøddeflager.
Prøv også: Chokoladekage med kerner, frø og peanuts