Opskrifter

Rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum

Fredag, 17. september 2021Af Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius TegnerFoto: Maria Fabricius Tegner
Prøv denne dejligt simple udgave af den klassiske, sønderjyske rugbrødslagkage. Udskift evt. solbærsyltetøj med f.eks. rabarberkompot eller æblemos.

Opskrift på rugbrødskage med solbærsyltetøj og flødeskum

(12 personer)

  • 6 æg
  • 125 g rugbrød
  • 65 g mandler
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. rent kakaopulver
  • 225 g sukker
  • 2 dl solbærsyltetøj
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g mørk chokolade
  • 15 g hasselnøddeflager
  • En springform, Ø ca. 26 cm

Prøv også: Rugbrød og choko-rugboller

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190°. Opdel æggene i blommer og hvider. Bland revet rugbrød, hakkede mandler, kartoffelmel, bagepulver og kakao sammen med æggeblommerne. Pisk æggehvider og sukker lyst og næsten stift, og vend det i.

Prøv også: Rugbrød med spelt og kerner

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Bag den i ovnen i 25-30 minutter. Lad rugbrødskagen afkøle helt, og del den i 2 bunde.

Smør halvdelen af syltetøjet ud imellem bundene. Fordel resten af syltetøjet på toppen af kagen, og pynt med flødeskum, hakket chokolade og hasselnøddeflager.

Prøv også: Chokoladekage med kerner, frø og peanuts