Saftig æblekage
Opskrift på saftig æblekage
(Ca. 10 stk.)
Kage:
200 g smør
170 g sukker
4 æg
½ usprøjtet citron
240 g mel
1½ tsk bagepulver
Fyld:
2-3 æbler
2 spsk. sukker
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
Tilbehør:
Sukker
Flødeskum
Sådan laver du æblekage
Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggene i et ad gangen.
Bland mel, fintrevet citronskal og bagepulver og rør det i æggene.
Fordel halvdelen af dejen i en beklædt bradepande på 20 x 30 cm.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både.
Fordel dem over dejen, drys med sukker, kanel og kardemomme.
Kom resten af dejen over. Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 50 min.
Drys lidt sukker over kagen, når den er let afkølet, og servér med flødeskum til.