Opskrifter
Sprøde dukkelagkager
Søndag, 27. juni 2010Af Kristina Marckmann. Foto: Jette M. Vesterager
Perfekte til det helt store teselskab, til kaffen eller som dessert
1 t og 30 min
6 personer
Ingredienser
50 g blødt smør
2 spsk. sukker
50 g mandler
100 g mel
1 spsk. cremefraiche 18%
50 g cremefraiche 18%
1 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
½ stang vanilje
200 g jordbær
Fremgangsmåde:
- Rør smør og sukker sammen og pisk, til det er helt hvidt.
- Hak mandlerne med skal helt fint og bland dem i sammen med melet.
- Saml dejen med den ene spsk. cremefraiche og stil den på køl i mindst en time.
- Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og stik den ud i 18 cirkler på 6 cm.
- Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180° i 4-5 min.
- Pisk de 50 g cremefraiche, fløde, flormelis og kornene fra vaniljestangen til en blød creme.
- Hak halvdelen af jordbærrene fint og vend dem i cremen.
- Læg de afkølede kager sammen med cremen tre og tre som små lagkager, pynt med resten af jordbærrene og server.
Dessert & Kage
Hindbærlagkage med chokoladeglasur og slik