(4 pers.)
250 g mel
75 g sukker
125 g smør
3 spsk. cremefraiche
500 g blommer
1 dl madeira
½ stang vanilje
½ dl vand
80 g sukker
2 spsk. smør
75 g sukker
75 g finthakkede mandler
75 g hakket mørk chokolade
2 dl mælk
120 g mel
2 æg
Bland sukker, mel og smuldret smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud. Beklæd en 26 cm smurt tærteform med dejen og lad den hvile på køl i 30 min. Udsten blommerne, skær dem i tern og bland dem med madeiraen. Flæk vaniljestangen og kog den med vand og sukker til en sirupsagtig sukkerlage. Hæld sukkerlagen over blommerne og lad dem trække. Pisk smør og sukker luftigt. Rør mandler, chokolade, mælk, mel og æg i smørret til en let flydende dej. Fjern vaniljestangen og læg blommefyldet over tærtebunden. Fordel dejen over blommerne og bag tærten i ovnen ved 180° i 40 min. Server tærten lun med vaniljeis eller kold flødeskum.
Bageopskrift: Kristina Miechels
Flere tærter...
Midsommertærte
Istærte med jordbær
Små jordbærtærter