Ungarsk tærte
Ingredienser til ungarsk tærte
3 æggeblommer
90 g sukker
65 g mel
2 æggehvider
1 spsk. kakao
75 g sukker
½ dl vand
4 spsk. sherry
1 citron
75 g mandler
2½ dl kagecreme
Glasur
200 g flormelis
1 spsk. sherry
1½ spsk. vand
2 dl piskefløde pisket til skum
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og vend melet i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i. Tag en tredjedel af dejen fra, vend kakao deri og kom den i en 20 cm lagkageform. Fordel resten af dejen i to 20 cm lagkageforme og bag bundene i 10-20 min. ved 220°. Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet, og smuldr den mørke kagebund i. Tilsæt sherry, saft fra citronen og hakkede mandler og rør massen godt igennem. Læg de lyse bunde sammen med et lag creme, den mørke masse og endnu et lag creme. Rør flormelis, sherry og vand til en glat glasur, kom den over kagen og pynt med flødeskum.
Bageopskrift: Alice Karlson
Find flere opskrifter her...
Lagkage med bær og sprøde nødder
Solbær-chokoladekage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)