Solbær-chokoladekage
Ingredienser til solbær-chokoladekage
150 g mørk chokolade 150 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Solbærmousse
2½ dl fløde
150 g solbær
1½ pasteuriserede æggehvider
120 g sukker
4 bl. husblas
Pynt
Hvid chokolade
Sådan gør du
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker lyst og rør æggene i. Bland mel og bagepulver og vend det i sammen med den smeltede chokolade. Hæld dejen i en smurt 22 cm springform eller hjerteform og bag kagen i 30 min. ved 200°. Lad den afkøle under et fugtigt viskestykke. Pisk fløden til skum og blend solbærrene til en glat puré. Bland solbærpuréen med flødeskummet. Udblød og smelt husblassen og pisk den i solbærskummet. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i. Flæk kagen og læg den nederste del i bunden af springformen. Fordel solbærmoussen på bunden og læg den øverste del af kagen over. Lad kagen sætte sig på køl et par timer og dekorér den med smeltet, hvid chokolade.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Nytårskage
Champagnesyllabub
17 slags kager
Sandkager, nøddekager, citronkager og mange flere lækre kager. Mums! Her får du 17 fristende skære- og formkager...