Æg i cocotte med ristede svampe og krydderurter
(6 pers.)
6-8 store æg
2 spsk. piskefløde
1 skalotteløg
200 g svampe
5 kviste timian
2 syltede artiskokhjerter fra glas
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Rens svampene og skær dem i skiver. Pil løget og hak det. Steg løg og svampe i olie, tilsæt timian efter 5 min. Når det er ved at være lysebrunt, kommes tynde skiver artiskok ved, der lige lunes med, smag til med salt og peber. Pisk fløden med salt og peber. Læg svampeblandingen og fløden lagvis i små, smurte forme, slut med et æg øverst. Sæt dem i ovnen i vandbad ved 180° i 10 min., til de netop er stivnet.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en lækker brunch med nogle af de lækre opskrifter i galleriet nedenfor...