Chokolade-nøddekage
Opskrift på chokolade-nøddekage
(8-10 pers.)
Dej:
185 g smør
185 g sukker
4 mellemstore æg
1 tsk. vaniljeekstrakt
150 g hvedemel
30 g kakao
1 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
Fyld:
100 g flødeost naturel
25 g usaltet smør
50 g Nutella
100 g flormelis
40 g hasselnødder
Pynt:
Kakao
Sådan bager du chokolade-nøddekagen
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Rør vaniljen i. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i dejen og rør det i skiftevis med mælken. Kom dejen i 2 smurte springforme, der har en diameter
på 21 cm, læg evt. bagepapir i bunden. Bag bundene i 20 min. ved 180º. Afkøl dem på en bagerist.
Hak hasselnødderne. Rør flødeost, smør, Nutella, flormelis og hasselnødder sammen. Smør
cremen på en af bundene. Læg den anden bund over og sigt kakao ud over kagen.
TIP: Drys lidt flormelis over kagen, evt. gennem en skabelon, så der dannes et fint mønster.
(link fjernet)
(Artiklen indeholder affiliatelinks)