Ærtesuppe med hele ærter og årgangsskinke
(4 pers.)
500 g bælgede ærter
2 hakkede skalotteløg
2 spsk. smør
1 dl tør hvidvin eller mousserende hvidvin
8 dl hønsekødssuppe
Salt og peber
1 dl piskefløde
4-6 skiver tyndt skåret luksusskinke (vi var på Læsø og brugte slagter Juuls fortræffelige årgangsskinke)
Tilbehør
Groft brød
Kom smør og hakkede skalotter i en gryde og steg i 5 min. Kom 300 g af ærterne i og steg med i 1 min.
Hæld suppen på og giv et kort opkog. Blend med vinen og smag til. Rund af med fløde og smag igen.
Rist skinken i ovnen ved 200° i 5-7 min. og bræk den i små stykker, der drysses i den varme eller isafkølede suppe sammen med friske ærter.
Server med brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter med ærter....
Ærtesalat med krab-
ber
Lammemørbrad
med kantareller
Ærtegazpacho
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)