Appelsin-ingefærmarmelade
4 økologiske appelsiner, ca. 600 g
3½ dl vand
250 g lys muscovadosukker el. rørsukker
3-4 kugler syltet ingefær
3 spsk. ingefærlage
Evt. konserveringsmiddel
Skær enderne af appelsinerne og del dem i kvarte. Miks appelsinerne til en grødet blanding i foodprocessor og hæld dem i en tykbundet gryde. Hæld vand ved og lad det stå køligt til næste dag. Bring appelsiner, vand og sukker i kog og kog ca. 1 time med låget lidt på skrå. Skær ingefæren i bittesmå tern og tilsæt dem sammen med lagen. Kog videre ca. 15 min., til marmeladen er jævn, rør rundt nogle gange. Hæld marmeladen på skoldede glas og stil den køligt et døgns tid, til den har sat sig. Opbevares i køleskab eller tilsættes konserveringsmiddel efter kogningen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Æble-jordbær marmelade
Jordbærchutney
Ingefærkage med æblesalat
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)