Cremet aspargessuppe
Ingredienser til cremet aspargessuppe
(Aspargessuppe til 4 pers.)
½ kg grønne asparges
¾ l grønsagsbouillon
1 løg
1 lang strimmel fintskrællet citronskal
1½ dl fløde
Salt og peber
Sådan laver du aspargessuppe
Skyl aspargesene og bræk de træede ender af. Kog enderne 15 min. i bouillon tilsat løg i både og citron. Hæld det gennem en sigte og gem suppen. Skær hovederne af aspargesene og gem dem til senere. Snit stilkene i 2-3 cm lange stk. og kog dem godt møre i aspargesvandet på omkring 15 min. Blend stilkene i suppen med blenderstav. Varm din aspargessuppe op, tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Kom aspargeshovederne i og varm dem lige netop igennem. Server din aspargessuppe med en klat flødeskum eller cremefraiche.
Ingredienser til kørvelpesto
30 g smuttede mandler
1 god håndfuld kørvel
1 spsk. olivenolie
1-2 spsk. aspargesvand
Salt og peber
Fremgangsmåde
Blend alt i en blender og smag pestoen til med salt og peber
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Aspargessuppe med urter og æggeblomme (link fjernet)
Ovnbagte asparges
Asparges vinaigrette
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)