Dampende, varm rejesuppe
(4 pers.)
200 g vermicelli-nudler (ris- el. glasnudler)
Kryddermasse af
2 røde, tørrede chilier (udblødt i koldt vand i 30 min.)
1 stilk citrongræs
1 løg
1 rød, skrællet peberfrugt uden kerner
1 spsk. sukker
3 spsk. tamarind pasta
1 spsk. rejepasta el. fiskesovs (asiatiske produkter)
1 cm ingefær
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
8 dl fiske- el. kyllingebouillon
200 g store rejer
100 g fast tofu el. hvid, fast fisk
Korianderblade til pynt
Sambal oelek (chilisovs) til smag
Udblød nudlerne efter anvisning på pakken. Blend eller stød i morter alle ingredienser til kryddermassen. Bring bouillonen i kog og tilsæt massen. Kom rejerne i og lad dem koge i 3 min. Kom de udblødte nudler og tern af tofu el. fisk i fire suppeskåle, hæld den rygende varme suppe over og pynt med korianderblade og sambal oelek.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se det store suppe-galleri her...
Find flere opskrifter her...
Chop Chop
Frisk krabbepasta med strejf af Asien
Suppe med fjordrejer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)