(4 pers.)
20 min. + 3 døgn til gravning
4 store udbenede sild
1 spsk. sukker
1 spsk. salt
½ tsk. peber
2 spsk. dild og 2 spsk. fennikeltop, klippet
1 dl olie
2 spsk. hvidvinseddike
1 dl cremefraiche
½ spsk. dijonsennep
2 tsk. farin
½ gul og ½ rød peber
¼ fennikel
Bland sukker, salt, peber, dild og fennikel og drys en tredjedel i bunden af et fad. Læg herpå to af sildene med skindsiden ned, drys med endnu en tredjedel og læg de sidste sild på med skindsiden op. Drys resten af blandingen over sammen med olie og eddike. Dæk fadet til og stil det i fryseren i to døgn. Læg sildene under pres og stil dem i køleskabet et døgn. Bland cremefraiche, sennep og farin med finthakket fennikel og strimler af peberfrugt og server med rugbrød.
Madopskrift: Kristina Miechels
Prøv også...
Matjessild med gremolata
Russiske sild med rødebedeæg
Senneps-æblesild