Hjemmebagte ostekiks
Ingredienser til hjemmebagte ostekiks:
(Ca. 50 stk.)
100 g fuldkornshvedemel
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
1 tsk. fint salt
2 tsk. tørret timian
½ tsk. groftkværnet sort peber
1 tsk. hjortetaksalt
50 g koldt smør
225 g stærk danbo
2 spsk. yoghurt
2 spsk. kommen
3 spsk. birkes
Prøv også: Hjemmebagte ostekiks med kun 4 ingredienser
Fremgangsmåde:
Bland mel med solsikkekerner, hørfrø, salt, timian, peber og hjortetaksalt.
Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
Riv osten og bland den i melblandingen.
Tilsæt yoghurt og ælt dejen sammen.
Rul dejen til en stang på ca. 3-4 cm i diameter.
Bland kommen og birkes på et stykke bagepapir og tril stangen i blandingen. Rul derefter stangen ind i bagepapiret og læg den på køl i 2 timer.
Skær dejen i 2-3 mm tykke skiver og læg dem på plader med bagepapir.
Bag dem ved 180° i ca. 10 min., til de er sprøde og brune.
Træk bagepapiret med kiksene af pladerne og lad dem køle af på køkkenbordet. Opbevar kiksene i en kagedåse.
Servér kiksene, som de er, til et glas øl, vin eller vermouth. Eller servér dem med smør, ost og marmelade til en kop te eller kaffe.
Se også: Hjemmebagt knækbrød