Hummertårn
Ingredienser til hummertårn
(Forret, 6 pers.)
600 g hummerkød fra
store kogte sorte hummere
el. jomfruhummer
2 avocadoer
½ rød chili
2 tsk. thaifiskesovs
Revet skal af 1 citron
3 spsk. hakket koriander
1 spsk. neutral olie
Salt og peber
2 spsk. olie
Skaller fra hummerne
1 hakket stilk blegselleri
50 g hakket fennikel
½ hakket rød peberfrugt
1 hakket forårsløg
1 dl rucola
1 lille bdt. koriander
Lidt mynte
Citronsaft
Olie
Sennep, salt og peber
Fremgangsmåde til hummertårn
Brænd hummerskallerne i olien og si denne. Kom hakket blegselleri, fennikel, løg og peberfrugt i den varme olie og lad den køle af. Pil avocadoerne og blend med chili, fiskesovs, citronskal, koriander, olie, salt og peber. Læg hummer og avocadosalat i lag som et tårn (evt. i et rør). Top op med salatbladene vendt i olie, citron og sennepdressing. Pynt på tallerknerne med dyp af grønsagsolien langs kanten og server brød til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen