(4 pers.)
¾ kg hvide asparges
150 g røget eller lufttørret skinke i tynde skiver
Basilikumdressing
1 lille potte basilikum
½ dl lys balsamico
2 dl olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. dijonsennep
1 lille fed hvidløg
Salt, peber
Skræl aspargesene og skær det nederste træede af. Kog dem, afhængig af tykkelse, 8-12 min. i letsaltet vand.
Miks dressingen sammen med blenderstav og smag til med salt og peber. Vend de nykogte asparges i dressingen og lad dem marinere 5-10 min. Server aspargesene på tynde skinkeskiver og med mere dressing til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
DAMP DINE RÅVARER
Damp dine råvarer i deres egen saft med dampboksen fra Lékué, og opnå den dybe og intense smag. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Asparges med rosenpeber mayonnaise
Aspargesterrine
Asparges, æg og bønner i aïoli
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)