Italiensk blomkål
(3-4 pers.)
Det skal du bruge til italiensk blomkål
1 stort blomkål
1 dåse flåede cocktailtomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
3-4 stilke oregano
2 laurbærblade
Salt og peber
Tomatkoncentrat
Sukker efter smag
Sådan laver du italiensk blomkål
Del kålen i buketter og kog dem halvmøre i letsaltet vand. Hæld buketterne i en sigte. Hak løg og hvidløg og svits i olie i en sauterpande. Tilsæt tomater med væde og krydderbuket bundet sammen af laurbærblade og oregano. Lad tomaterne simre 20-30 min. under låg, til smag og konsistens er tæt. Smag til med tomatkoncentrat, et nip sukker, salt og peber. Konsistensen skal være tæt, for når de afdryppede blomkålsbuketter vendes i, bliver den tyndere. Varm blomkålen igennem og juster med salt og peber.
Spis blomkålen som grøn ret med ris eller brød til eller som tilbehør til kød sammen med løse ris.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere spændende grøntsagsideer...
Ovnstegte både med farver
Grønkålssalat med melon
Rødkålssalat med amarena kirsebær