Kartoffelmos med rodfrugter
(4 pers.)
500 g bagekartofler
200 g knoldselleri
150 g pastinakker
100 g jordskokker
3-4 dl sødmælk
100 g smør
Salt og friskkværnet peber
Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra og mos kartofler og rodfrugter med en gaffel eller en kartoffelmoser sammen med mælk og smør. Smag til med salt og peber.
Variation med peberrod
1 portion mos
6 cm frisk peberrod
Skræl peberroden og riv den fint. Vend det i den færdige mos.
Variation med persille
1 portion mos
8 spsk. friskhakket persille
Pisk den færdige mos ekstra godt igennem med et piskeris. Rør persille i lige før servering og drys også med persille.
Variation med gulerødder
1 portion mos
2 store gulerødder
2 spsk. spidskommen
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Kog dem i spilkogende, saltet vand i 1 minut. Lad dem dryppe af i en sigte og vend dem i den færdige mos. Smag til med spidskommen.
Madopskrift: Camilla Zarah Lawes
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Grillede grønsager med persillehummus
Kartoffelgratin med spinat
Ostegratineret aubergine
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)