Kartoffelpande med bacon
(4-5 pers.)
1¼ kg bagekartofler
2 fed hvidløg
12 tynde skiver bacon
1½ dl mælk
20 g smør
Salt, peber
Muskat
Hakket persille
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Læg kartofler og hvidløg i en skål og bland dem med mælk, 1½ tsk. salt, kværnet peber og muskat. Læg 6 skiver bacon i bunden af en stegepande og læg et lag kartofler med væde over. Dæk med bacon og resten af kartoflerne og pres det sammen. Læg smørklatter og alufolie over. Prik nogle huller i folien og kom folie om pandens håndtag. Sæt den i ovnen på midterrillen ved 180° 1-1¼ time, til kartoflerne er møre. Tag folien af og giv kartoflerne ca. 5 min. under grill.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb den i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kartoffelsalat med rygeostcreme og mandler
Sprøde kartoffelpakker
Stegte, søde kartofler med karrysauce og mandler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)