Kartofler i fransk pesto
(20 pers.)
4 kg nye kartofler
Salt
3 dl olivenolie
Saft og skal af 1-2 usprøjtede citroner
2 potter blød timian
1 fintrevet fed hvidløg
100 g fintrevet parmesan el. grana
Peber
TIP
- Pesto kan laves dagen før og kartofler skylles/skrabes om morgenen og koges 1 time før gæsterne kommer
Kog kartoflerne i 12-14 min. og lad dem trække lidt i kogevandet - de skal have bid, men ikke være hårde. Rør olien med hakket timian, hvidløg, citronsaft og fintrevet skal og halvdelen af osten. Vend de varme kartofler op i dressingen og drys med resten af osten og peber.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter på retter med kartofler her...
Kartofler med laks, muslinger og mormordressing
Kartoffelsalat med rygeostsauce
Varm kartoffelsalat og fennikelskiver