Kartofler og cremet spinat i fad
(4 pers.)
1 kg skrællekartofler
450 g stuvet spinat (fra frost, optøet)
3 løg
4 fed hvidløg
4 spsk. frisk rosmarin
50 g parmsan-ost
1 spsk. olie
1 dl grov rasp
Salt og friskkværnet peber
Smør til ovnfadet
TIP
Server kartoffel-spinatfadet som en selvstændig ret med godt brød til eller server det som tilbehør til stegt kød eller lyst fjerkræ.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et smurt, ovnfast fad (ca. 25 x 35 cm). Fordel den stuvede spinat oven på. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak 3 spsk. af den friske rosmarin (resten gemmes til senere). Fordel løg, hvidløg, rosmarin og friskrevet parmesan i et jævnt lag over spinaten. Slut af med et lag af de sidste kartoffelskiver. Pensl kartoflerne med olie og drys med rasp. Krydr retten med salt, peber og den sidste spsk. rosmarinnåle. Bag retten i ca. 50-60 min. ved 200°. Mærk efter med en spids kniv, om kartoflerne er møre.
Madopskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Find flere opskrifter her...
Omelet med svampe
Couscous-salat med tomat
Kartofler i fransk pesto