Kold mandelsuppe
(4 pers.)
2 skiver frisk franskbrød
¾ l kold lys bouillon
125 g mandler
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
1½ spsk. sherry- el. æbleeddike
1 knsp. safran
Salt, peber
Tilbehør
Druer uden sten
10 g smør
Ristede mandelflager
Smuldr brødet og læg det i en skål med 1½ dl bouillon. Skold og smut mandlerne. Rist dem ganske let gyldne på en tør pande og køl dem af. Hak mandler og hvidløg i foodprocessor og tilsæt det udblødte brød. Hæld olien i lidt ad gangen. Tilsæt sherryeddike, safran og til sidst resten af bouillonen. Smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskab 2-3 timer. Server den med ristede mandelflager, ristede halverede druer og godt brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere kolde supper...
Kold agurke-porresuppe og portionsbrød
Sommertomatsuppe med Melbatoast
Kold grønærtesuppe