Krydderurtesalt, citrussalt og chilisalt
Hjemmelavet kryddersalt er nemt at lave, det kræver blot nogle timer udbredt i solen eller i varmluftovn ved lav temperatur ca. 30-50° for at tørre. Saltet skal være helt tørt, ellers klumper det.
Citrussalt
1 dl groft middelhavssalt
1 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet citron
1 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet lime
Kom det hele i blender og kør til det er ensartet. Bred saltet ud på bagepapir og lad det tørre.
Krydderurtesalt
1 dl groft middelhavssalt
1 tsk. rosmarinblade
1 tsk. hakket løvstikke
1 tsk. oreganoblade
Chilisalt
1 dl groft middelhavssalt
½ tsk. chilipulver
2 tsk. mild paprika
Her bruges ingen fugtige krydderier, så saltet behøver ikke at tørre.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Saltmandler
Honningristede solsikkefrø og græskarkerner