Opskrifter

Krydderurtesalt, citrussalt og chilisalt

Fredag, 15. maj 2009af Redaktion
Lav dit eget kryddersalt eller citrussalt

Hjemmelavet kryddersalt er nemt at lave, det kræver blot nogle timer udbredt i solen eller i varmluftovn ved lav temperatur ca. 30-50° for at tørre. Saltet skal være helt tørt, ellers klumper det.

Citrussalt
1 dl groft middelhavssalt
1 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet citron
1 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet lime

Kom det hele i blender og kør til det er ensartet. Bred saltet ud på bagepapir og lad det tørre.


Krydderurtesalt
1 dl groft middelhavssalt
1 tsk. rosmarinblade
1 tsk. hakket løvstikke
1 tsk. oreganoblade


Chilisalt
1 dl groft middelhavssalt
½ tsk. chilipulver
2 tsk. mild paprika


Her bruges ingen fugtige krydderier, så saltet behøver ikke at tørre.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Saltmandler
Honningristede solsikkefrø og græskarkerner