Omelet med svampe

(2 pers.)
25 min.
4 æg
½ tsk. salt
250 g svampe (champignon, portobello, kantareller,..)
1 hakket skalotteløg
1 tsk. hvidvinseddike
½ bdt. hakket persille
20 g smør
1 spsk. olivenolie
Tilbehør
Grøn salat og flute
Sådan laver du omelet med svampe
Rens svampene og steg dem i halvdelen af smørret samt olie, til de er brune. Kom løg ved og lad lige stege i 2 min. Kog panden af med eddike og vend hakket persille i. Tag af panden og tør den ren. Pisk 2 hele æg og 2 æggeblommer sammen med salt og peber. De sidste to hvider piskes stive og foldes i så du får en mere luftig omelet. Smørret varmes, og omeletten steges ved lav varme. Med paletkniv løftes og løsnes, så den ikke sætter sig fast. Kom svampebladingen i. Læg låg over, til æggemassen har sat sig. Fold den ene halvdel hen over den anden.
Vi anbefaler at stege omeletten i smør og ved lav varme for at få den bedste smag.
Gode oste til omelet
En omelet kan nemt varieres ved at bruge ost. Det gælder om at finde en med god strækevne eller nøddeagtig smag. Det kan f.eks. være emmentaler Gruyère/Comté eller cheddar. Fælles er at de har et lavt sukkerindhold.
Mozarella har høj strækevne og er nem at få til at smelte, men du skal vælge en variant med lavt indhold af mælkesukker (laktose). Den danske revne mozarella du finder i supermarkederne har et højt sukkerindhold og er ikke egnet. Vælger du at bruge en ost med højt sukkerindhol bliver din omelet for sød og karameliserer eller brænder på. Riv derfor en kugle mozarella for en neutral smag eller brug en af de andre oste med lavt sukkerindhold.
Find flere opskrifter her...
Omelet med soltørrede tomater
Omelet med hvidløgsspinat
Kartoffelmos-souffé med rødbede og æble