Ingredienser til ostesuppe
(4 pers.)
400 g revet ost (Gouda og emmentaler i lige blanding)
½ liter Riesling hvidvin eller tilsvarende
1 skalotteløg
1 spsk. smør
½ liter grønsagssuppe
2 tsk. majsstivelse
½ citron
Friskkværnet peber
Tilbehør
Æble, blegselleri og brødcroutoner
Fremgangsmåde til ostesuppe
Riv osten og læg den i hvidvinen i 1 time. Pil og hak skalotteløget, sautér i smør og kom grønsagssuppe ved. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og kom det i osten sammen med citronsaft. Kom ostemassen med vinen op i suppen og varm langsomt op, til det smelter. Varm videre, til det jævner, og servér varm med tern af æbler, blegselleri og brødcroutoner.
Madopskrift: Helles Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Grønsager med ostesovs
Ostetærte
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)