Opskrifter

Pastasalat med ærter

Fredag, 2. juli 2010af Redaktion
Godt indslag til strandturen: Fyld din pastasalat i fryseposer i portioner og læg en gaffel ved, så er der nem frokost

Ingredienser til pastasalat

(pastasalat til 4 pers.)

300 g fuldkornspasta, f.eks. penne
1 lime
½ dl olivenolie
2 tsk. rørsukker
½ tsk. salt
1 knsp. peber
500 g bælgeærter
2 forårsløg
8 soltørrede tomater
3 spsk. hakket basilikum
2 spsk. hakket,
bredbladet persille
30 g ristede pinjekerner


Fremgangsmåde til pastasalat

Kog pastaen i letsaltet vand og lad den dryppe godt af. Pres saften af limen og pisk en marinade af olie, sukker, limesaft, salt og peber og vend den lune pasta i marinaden. Bælg ærterne og snit forårsløg og tomater fint. Vend ærter, forårsløg, tomater, basilikum og persille i pastaen og drys med pinjekerner.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Flere gode pastaretter...
Pasta med gremolata og halvbagte tomater
Pasta med rucola-ærtepesto og bacon
Pasta med cremet porre-rejesovs