Perlebygsalat med rodfrugter
(4 pers.)
2-3 dl perlebyg
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
200 g gulerødder
200 g pastinakker
200 g persillerødder
¼ bundt purløg
¼ bundt bredbladet persille
¼ bundt dild
2 spsk. olivenolie
Saft og skal fra 1 citron, usprøjtet
Fyldte dadler
150 g Sort Castello
12 friske dadler
12 tynde træspyd eller tandstikkere
Tilbehør
Godt brød
Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen. Hæld den kogte perlebyg i en sigte og skyl den hurtigt med koldt vand fra hanen. Vend perlebyggen med olie i en skål, mens den er lun. Smag til med salt og peber.
Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde, aflange strimler. Skyl krydderurterne, hak dem groft og bland dem med rodfrugtstrimlerne. Vend rodfrugterne med olie og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber. Vend til sidst den kogte perlebyg i.
Fyldte dadler: Skær et snit i siden af dadlerne og pil stenen ud. Læg en lille skive Sort Castello i hver daddel og stik et træspyd i.
Anret perlebygsalaten i en stor skål eller i portionsskåle og server med de fyldte dadler og brød.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
FLOT FORÅRSFARVET SKÅL
Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Avocadosnitter
Fyldte pastamuslinger
Pastasalat med ærter og chorizo
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)