Rødbedesalat med perlespelt og peberrod
(4 pers.)
2 dl perlebyg el. perlespelt
4 dl vand
½ tsk. salt
2 rødbeder, 300 g
1 lille rødløg
Dressing
4 spsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
Salt, peber
Pynt
1 spsk. friskrevet
peberrod
Hakket persille
TIPS
• Kogte rødbeder kan holde sig 4-5 dage i køleskab.
• Perlebyg er afskallet og slebet hel byg som dernæst langtidsristes.
• Perlespelt er afskallet hel spelt, som slibes, så noget af klidden og kimes fjernes. Til slut langtidsristes spelten.
Kog perlebyg og vand 4 min. under låg. Tilsæt salt og lad det trække 20 min. under låg. Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Skyl dem under koldt vand og gnid skindet af. Skær dem i smalle stave. Pil og hak rødløget. Bland byg, rødløg og rødbeder. Pisk dressingen sammen og hæld den over. Bland det godt og server med peberrod og persille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Bønnesalat med grillet rød peber
Spidskålssalat med fennikel og tomat
Broccolisalat med bacon