Rugbrød med hellefisk og rygeostcreme
Ingredienser til rugbrød med hellefisk og rygeostcreme
½ agurk
½ dl eddike
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 skiver groft rugbrød
50 g rygeost
1 spsk. cremefraiche
½ tsk. salt
1 knsp. peber
1 bdt. radiser
2 dl brøndkarse
150 g røget hellefisk
Fremgangsmåde
Halvér agurken, fjern kernerne og skær den i små tern. Pisk en marinade af eddike, sukker og salt og lad agurketernene marinere i eddikelagen i 15 min.
Rist rugbrødsskiverne, rør rygeosten med cremefraiche, salt og peber og smør den på brødene.
Hak radiserne, hæld marinaden fra agurkerne og bland agurker og radiser. Fordel brøndkarsen på brødene, læg skiver af hellefisk over og slut af med agurkeblandingen. Drys med friskkværnet peber og servér.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kryddersalt med ramsløg
Laks med fennikelsalat