Rugbrødslommer med grøn æggesalat
RUGBRØDSLOMMER
(20 stk. Kan fryses)
10 g gær
7 dl vand
1 dl kærnemælk/
surmælksprodukt
1 spsk. salt
450 g rugmel
Ca. 550 g hvedemel
Rør gæren ud med vand og mælk. Tilsæt salt og rugmel. Ælt så langsomt hvedemelet i, til konsistensen er som næsten færdig dej. Dvs., den må godt hænge en anelse fast på skeen, men skal dog have dannet klump og slippe skålen. Dejen stilles med plastfilm over i køleskabet mindst 12 timer og gerne 24 timer. Dejen hældes ud på meldrysset bord og deles i 20 dele. Trilles til flade boller som en slags pitabrød. Lægges på bagepapirbeklædt bageplade og efterhæver 20 min. Stilles midt i kold ovn, der stilles på 225°, og der anbringes en lille skål med vand i bunden af ovnen. Bages ca. 15-20 min., til de lyder hult ved bank mod bunden.
Kan fryses eller flækkes og efter afkøling fyldes med f.eks grøn æggesalat el. anden salat.
GRØN ÆGGESALAT
(Til 2-3 brød/lommer - brugt her i rugbrødslommerne)
100 g broccoli
1 æg
½ bakke karse
1 spsk. mayonnaise
1-2 spsk. A-38 el. andet surmælksprodukt
¼ tsk. karry
Salt og peber
1-2 salatblade
Kog broccolien i små stykker med ganske lidt vand og lidt salt i ca. 10 min., til den er helt supermør. Mos den eller blend den med mayonnaisen, til den er lysegrøn og jævn. Kog æggene hårde i 10 min. og hak dem groft. Bland dem med den grønne mayonnaise og´A-38 og smag til med masser af friskklippet karse og lidt karry.
Kan opbevares op til 2-3 dage i køleskabet i en lille, tætsluttende beholder.
Fyldes i rugbrødslommerne med friske salatblade og pakkes forsvarligt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Små calzonebrød og skinkepirogger
Tunsalat
Sunde smil
Tunhapser