Svamperagout med polenta
Ingredienser til svamperagout med polenta
(Polenta til 4 pers.)
50 g tørrede svampe (f.eks. karljohan)
6 spsk. olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
1 rosmarinstilk
2 tsk. fennikelfrø
1½ dl hvidvin
1 dåse hakkede tomater
1 laurbærblad
500 g champignon
½ bdt. bredbladet persille
200 g minutpolenta
1 tsk. salt
50 g smør
100 g friskrevet parmesan
Fremgangsmåde til svamperagout med polenta
Udblød de tørrede svampe i koldt vand i 1 time. Skyl og rens dem. Pil og hak løg og hvidløg. Tag nålene af rosmarinstilken. Rens champignonerne og skær dem i 3 mm tykke skiver. Kom lidt olie i en pande og steg løg og hvidløg med rosmarin ved lav varme i 10 min. Tilsæt fennikelfrø og de udblødte svampe. Kom hvidvin og tomaterne med væde ved og lad det koge ind. Steg de skivede champignoner i resten af olien. Drys med salt og peber og persille. Kog din polenta i 1-2 min. efter anvisningen på pakken. Rør smørret blødt med parmesan og smag til med salt. Rør pamesansmørret med din polenta og anret den med tomatsovsen og de stegte svampe og servér din polenta.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Pizza med champignoner
Fasansuppe med svampe og butterdejssnitter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)