Tomatsalat med sojamandler og krydderurter
(4 pers.)
600 g blandede tomater
2-3 spsk. olivenolie
1 tsk. flormelis
Salt og friskkværnet peber
¼ bdt. frisk basilikum
4 kviste frisk oregano
Sojamandler
20 g smuttede mandler
3 spsk. sojasauce
Tilbehør
Godt brød
TIP
Tomater bør altid opbevares ved stuetemperatur. Hvis de opbevares i køleskabet, mister de meget af den gode smag.
Sojamandler: Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt soja og lad den koge helt ind. Tag mandlerne af panden og afkøl.
Skyl tomaterne og skær dem forskelligt ud - i skiver, på skrå, på tværs, i kvarte eller i halve. Vend tomaterne med olivenolie, flormelis, salt og peber og anret dem på et fad. Drys tomaterne med sojamandler og plukkede krydderurter og server med godt brød.
Madopskrift: Carsten Kyster
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Pasta med tomat, rucola og ricotta
Tomatsalat med mozarella og pesto
Spidskålssalat med blommer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)