Ingredienser til surdej
(Ca. 12 stk.)
Rugsurdej
100 g groftrevet æble
uden skræl
200 g groft fuldkornsrugmel
2 dl vand
Fremgangsmåde til surdej
Rør det hele sammen og kom det i et glas eller en boks og lad det stå 2-3 døgn, rør i det morgen og aften. Når dejen bobler, er den klar til brug.
Ingredienser til boller
20 g gær
75 g rugsurdej
3½ dl koldt vand
½ spsk. salt
50 g knuste hvedekerner
250 g groft rugmel
Ca. 150 g hvedemel
Fremgangsmåde til boller med surdej
Rør gæren ud i surdejen og vandet. Rør salt og hvedekerner i. Rør rugmel og det meste af hvedemelet i. Læg plast over skålen og lad dejen hæve 8-10 timer. Justér med lidt hvedemel, dejen skal være lidt løs. Tag dejen ud på et melet bord, ælt den igennem og del den i 12 lige, store boller. Læg dem på en plade med bagepapir, fugt dine boller med vand og sigt lidt mel over. Lad dem efterhæve ca. 30 min. Sæt dine boller i en 275º varm ovn, sprøjt med vand og sænk varmen til 225º, bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. Lad dine boller afkøle på en rist under et viskestykke.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Fladbrød med courgetter
Koldhævede boller
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)