Karens koldhævede boller
Ingredienser til koldhævede boller
1 l vand
15 g gær
2 spsk. salt
2 spsk. sirup
100 g groft rugmel
500 g havregryn
500 g hvedemel
½ dl solsikkefrø
½ dl græskarkerne-
frø
Koldhævede boller - fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sirup, rugmel og havregryn. Rør melet i og fordel dejen i to fryseposer. Læg poserne på køl i mindst 8 timer, de kan dog sagtens ligge der i 4-5 dage. Bland græskarkerner og solsikkefrø og klip poserne op. Form 10 boller af hver pose dej, brug evt. en ske og rul dem i kerner. Sæt dem på en plade med bagepapir og bag dem ved 200° i 30 min.
Bageopskrift: Henrik Andersen
Find flere opskrifter her...
Sundt formbrød
Groft hvedebrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)