(4 pers. - snack)
500 g bagestærkt mel
25 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
3½ dl lunt vand
2 spsk. olivenolie
2 rødløg i tynde skiver
1 spsk. olivenolie
175 g cherrytomater
6 rosmarinkviste
Groft havsalt
Bland gæren med vand, salt og peber og ælt så med melet i 10 min. Lad det hæve 1 time. Steg løgene i 5 min., til de er transparante. Kom 1 kvist hakket rosmarin ved. Ælt halvdelen af løgene ind i dejen og tilsæt evt. mere mel, hvis det klistrer.
Del dejen i to og form det til rektangler ca. 25 cm lange. Læg det på bagepapir og skær brødet over diagonalt, så man får fire trekanter. Skær så nogle krydssnit, hvori du stopper resten af løgene, tomater og rosmarin. Pensl med olie og drys med groft salt. Efterhæv i 15 min. og bag ved 225° i 20 min. Server som appetizer evt. med et glas tør sherry.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere mad med løg...
Ristede bananska-
lotter
Tarte tartin med løg
Springform i silikone
Springformen er den perfekte kombination af platin silikone og ceramic. Slipper let, er 100 % tæt og bestandig overfor skrammer.
Formen koster 269 kr. og kan købes her... (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)