Brug æggehviderne til en kage
Ingredienser til sølvkage
(Ca. 12-14 stk.)
125 g smør
175 g sukker
4 spsk. sherry
125 g kartoffelmel
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
6 æggehvider (2 dl)
Pynt
Flormelis
Fremgangsmåde til sølvkage
Rør smør og sukker godt og rør sherry i. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Pisk hviderne stive. Rør 1/3 af hviderne i dejen, så den blødgøres, og vend resten i. Hæld dejen i en smurt form på 1½ l. Bag kagen på nederste rille ved 175° ca. 1 time. Køl kagen af på bagerist og sigt flormelis over.
Ingredienser til nøddekage med marcipan
(8. pers.)
Dej
50 g hasselnødder
100 g marcipan, ikke for kold
4 spsk. mælk
100 g flormelis
4 æggehvider (1¼-1½ dl)
2 spsk. flormelis
Fyld
¼ l piskefløde
1 spsk. sukker
1-2 tsk. frysetørret kaffe
Pynt
Flormelis
Frisk frugt
Fremgangsmåde til nøddekage med marcipan
Bred nødderne ud på en bageplade og rist dem i ovnen ca. 20 min. ved 175°. Hak nødderne fint. Skær marcipanen i små bidder og pisk dem i mælken. Rør nødder og flormelis i. Pisk hviderne stive med 2 spsk. flormelis og vend dem i dejen. Fordel dejen i 2 godt smurte lagkageforme. Bag dem på midterrillen ved 100° ca. 20 min.
Fyld: Pisk fløden stiv med sukker og kaffe. Læg bundene sammen med fyldet, sigt flormelis over og læg nogle både af frisk frugt på toppen. Stil kagen koldt, til den skal serveres.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Æblekage
Mandelkage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!